RTK1
Blueswing Jolly-Jumper “Tessu”

( JASKARIN KEHÄ-KETTU x JASKARIN REILU PELI )

IMG_551422     IMG_55272

Rekisterinumero: FIN10961/07 Syntymäaika; 07.11.2006
Kasvattaja: Leena Reini-Sievänen Sukupuoli: Uros, kastroitu
Rotu:
Väri:
australianterrieri
blue tan
Silmät:
Polvet:
terveet
0/0
Säkä:
28 – 29 cm Tuloksia:
linkki

Luonnetestattu 2.6.2011 (tuomarit Lea Kilpeläinen & Wilhelmiina Virolainen) +125 pistettä, laukauskokematon.

 

multasormi3P1013721IMG_3777p2
Suomi – Saksa – Suomi.

Tessu syntyi 7.11.2006 Helsingissä Blueswing kenneliin. Helsingistä Tessu muutti tätini perheen luokse Etelä-Saksaan, jossa se eleli 2½ -vuotiaaksi asti. Vuonna 2009 tätini perheen täytyi muuttaa Espanjaan. Koska Tessulla on taipumusta syödä kaikki mitä maasta löytyy, eivät he uskaltaneet riskiä Ranskan reissun uusiutumisesta. Tessulle täytyi siis löytää uusi koti.

Noihin aikoihin olimme heidän luonaan kyläilemässä ja puheeksi nousi Tessu. Äitini ihastui oitis tuohon iloiseen “turjakkeeseen” ja tarjouduimme etsimään sille kotia joltain tutultamme Suomessa. Tarjosimme Tessua muutamalle henkilölle, joiden tiesimme etsineen koiraa, mutta luulen kokoajan taka-ajatuksena olleen, että Tessu jäisi meille. Olihan äitini oli jo pitkään haaveillut pienemmästä koirasta. Myös siskoni saisi kokeilla agilityä, jota Kaapon kanssa ei voi harrastaa sen lonkkavian takia. Kaikki riippui siitä, tulisivatko Kaapo ja Tessu toimeen keskenään.

Tessu kotiutui meille muutama viikko Saksan reissumme jälkeen, (toukokuun lopulla 2009). Alussa pojat eivät tulleet lainkaan toimeen. Kumpikin oli takuuvarma siitä, että juuri hän on pomo. Kaapo yritti välillä hieroa sopua mutta Tessu suuttui joka kerta ja lopulta myös Kaapo alkoi aloittamaan rähinöitä. Kähinää/tappelua oli melkein jokaisessa tilanteessa lenkkejä lukuun ottamatta. Päätimme viimein kokeilla Tessun kastroimista, tämä päätös osoittautui todelliseksi onnen potkuksi! Tessun turhat murinat toisia uroksia kohtaan ovat täysin hävinneet ja entisestä “pikku-uroksesta” kuoriutui suloinen sylikoira. Ruokakin maittaa paljon paremmin. Ja poikien yhteiselo alkoi viimein sujua ongelmitta.

Tessun puolikas kieli: Ranskan lomamatkalla Tessu nappasi maasta suuhunsa erittäin myrkyllisen toukan kotelon. Se oli alkanut huutaa lähes välittömästi ja eläinlääkäriin päästyään se vaivutettiin keinotekoiseen koomaan viikoksi. Tessu selvisi myrkytyksestä, mutta sen kieli meni osittain kuolioon. Kuolioitunut osa putosi pois ja siksi Tessun kieli on hieman erilainen kuin muilla koirilla. Onneksi se on kuitenkin sopeutunut täysin elämään ilman normaalia kieltä.

leiri10 tepsu  IMG_4285IMG_8637