Osteopaatin vieraana ja arkea

IMG_4478

Jäänyt vähän tämä blogin pitäminen, tosin ei tässä keväällä ole hirveästi mitään erikoista tapahtunutkaan.. Perusarkea, opintoja ja treenejä enimmäkseen. Maini aloitti maanantaina juoksut, joten toivottavasti sen juoksuntekohörhöily olisi takanapäin. Nyt sitten tiedossa ihan oikeaa juoksuhörhöilyä ja juoksun jälkeistä haahuilua. :D

Päästiinhän me Mainin kanssa helmikuussa KPSH:n agilityryhmään, ihan loistavaa päästä pitkästä aikaa ohjatusti treenaamaan. Ehkä joskus saataisiin projekti “kepit & kontaktit” kuntoon, toki oma ohjauskin vaatii hurjasti hiomista. Eilen treeneissä tehtiin möllikisanomaisesti (ratapiirros, ei mittakaavassa. Eikä tehty keppejä sattuneesta syystä..). Muutama kohta osottautui yllättävän vaikeiksi. Saatuani ohjauksen sujumaan, tuntui rata todella sujuvalta. Miten pienestä se onkaan joskus kiinni! Ja sekin pitäisi muistaa, että joskus se yksinkertaisin ohjaus = paras ohjaus.. :D

IMG_3861

Ja kuten otsikossa spoilasin, Maini kävi tänään osteopaatilla. Selän hoitohistorian takia olen syksystä asti haaveillut osteopaattikäynnistä, sillä moni vastaava tapaus tuntui nettisurffailujeni perusteella löytäneen osteopaatilta konkreettista apua. Sitten huomasin Facebookissa mainoksen, että Leena Piira olisi tulossa Varkauteen maaliskuun alussa. Siinä koulumatkalla bussissa istuessani laitoin heti ilmotautumista menemään ja alkuviikosta sain viestiä, että meille on varattu aika 5.3. klo 11.  Loistavaa! Sitten piti kuumotella, saako juoksunarttu tulla. Onneksi se oli Piiralle ja järjestäjille ok, kunhan toisin oman alustan.

Heti alkuun Mainilta löytyi lantiosta lukko (vasemmalta puolelta), niska oli hurjassa kunnossa ja muutenkin se oli jotenkin aivan mutkalla, Piiran mukaan “liiskaantunut”. Tämä ilmeisesti voi liittyä pian parin vuoden takaiseen rysäykseen tanskandogin kanssa, vuotiaalla koiralla ei ole yleensä vielä lihasta suojaamassa tämmöisiltä kolhuilta. Toki kyseessä voi olla muukin saatu kolhu tai kaatuminen. Niskan selitys on todennäköisesti Mainin tapa singota hihnassa oravien ym riistan perään, jollen ole itse skarppina kieltämässä. Näiden vikojen takia Mainin vasen puoli on heikompi kuin oikea, joten seuraava operaatio on yrittää lähteä vahvistaamaan niitä.

Oli erikoista, miten montaa asiaa nämä virheasennot pystyivät selittämään Mainin käytöksessä (esimerkkinä peitsaus). Oli myös ihana huomata, miten Maini yritti itsekin “auttaa” saamaan paikkoja oikeisiin asemiin. Muutama kipeässä kohdassa se nosti päätään mutta muuten oli todella hienosti :D Toivotaan, että kotiohjeilla isoin kierre saataisiin nyt katkaistua.

 
  • Luettu (3)
  • Tykkäsin (2)
  • En tykkää (0)